Közösségeink

ORFEUSZ Csenger Város Önkormányzat Ifjúsági Művészeti Kiemelkedően Közhasznú Egyesület

4765 Csenger , Ady utca 14.
Képviselő: Jeles Antalné elnök

Az egyesület célja a kulturális tevékenység, kulturális örökségünk megóvása. Magyarországi nemzeti és etnikai kisebbségekkel, valamint a határon túli magyarsággal kapcsolatos tevékenységek, gyermek – és ifjúságvédelem, gyermek – éls ifjúsági érdekképviselet, tárgyalkotó népművészet, népi kismesterségek megismertetése és bemutatása.

Csengeri Nyugdíjas Szeretet Egyesület

4765 Csenger, Ady Endre út 5.
Képviselő: Juhász Istvánné elnök

Érdekképviseleti és érdekvédelmi szervként a hátrányos helyzetű nyugdíjasok támogatása, alapvetően szociális és kulturális téren.

Őszülő Fények Nyugdíjas Klub

476Csenger , Molnár J. utca 33.
Képviselő: Vass Lászlóné elnök

Céljuk a nyugdíjasok támogatása. E cél érdekében felvállalják, hogy segítik a szabadidő megszervezésében, kulturális programok szervezésében, az arra rászoruló nyugdíjasok részére tanácsadás nyújtása, továbbá az e kérdéskört tárgyaló, bemutató képzés, előadás szervezése, kiadványok megjelenítése és terjesztése. Generációs kapcsolatok ápolása, rendezvényeire az óvoda és általános iskola növendékeit hívja meg, hogy műsort adjanak. Kapcsolattartás egyházakkal és nyugdíjas egyesületekkel.

 

A SZIVÁRVÁNY SZÍNHÁZ KRÓNIKÁJA

A csoport vezetője: Nagy Imréné  
Tel.: 06 20 96 42 449

e-Mail: nagyancsa65@gmail.com

Amatőr színjátszó csoportunk 2006-ban alakult.
A csoport hat főből áll, és (majdnem) minden korosztály képviselői megtalálhatók benne.  Rendszeres fellépői vagyunk a városi rendezvényeknek, falunapoknak, fesztiváloknak. A csoport repertoárjában főleg népies színdarabok, parasztkomédiák, kabaréjelenetek láthatók, de gyereknapok állandó szereplői is vagyunk, ekkor gyerekeket is bevonunk az előadásokba. Az évente megrendezésre kerülő Debreceni Betlehemes Fesztiválra is el szoktunk látogatni, mert a csoport számára fontos a hagyományok ápolása, őrzése.
A Mátészalkai Amatőr Színjátszó Találkozón is megmérette magát csapatunk, ahonnan egy alakítási díjjal tértünk haza. Minden évben megrendezzük önálló estünket, melyre mindig nagy az érdeklődés.

Tagok:

– Nagy Imréné

– Mester Zsolt

– Szilágyi Anikó

– Szabó János

– Juhos Ferenc

 

 

A csengeri kultúrális élet, művelődés, szórakozás